SolarFuture skal gennem vores rammeaftale med den svenske stat opføre jordbaserede solcelleanlæg for Hemsö fæstning. Projektet udføres i to etaper, hvor etape 1, et anlæg på 100,32 kWt blev afleveret i begyndelsen af 2020 og er i idriftsat.

I august måned begyndte forberedelserne til etape 2, et solcelleanlæg på 100 kWp. Projektet forventes at afsluttet inden udgangen af november 2020.

Vores projektleder og montage team er på nuværende tidspunkt på byggepladsen for at ramme pælene i jorden.

Hemsö ligger nær kysten ca. 50 km nord for Sundsvall. Ud over det kuperede og stenede terræn er vejrforholdene hårde i vintermånederne. Dette sætter meget høje krav både til typen af solcellepaneler og montagesystemet der skal anvendes til at kunne klare det til tider hårde miljø.

Hemsö Fæstning er et forsvarsanlæg ved mundingen af Ångermanälven og var et tophemmeligt underjordisk fort. De sprængte og borede 40 meter under jordoverfladen for at skabe lange passager vandret i klippen. Fæstningens formål var at huse mere end 300 soldater. I dag tilbyder de guidede ture, og du kan nyde den fantastiske udsigt over Bottenhavet fra restauranten direkte ved siden af fæstningen.

Hvis du ikke allerede har været der, kan vi varmt anbefale en tur dertil.

For mere information Hemsö Fæstning besøg deres hjemmeside

(billedet viser anlægget fra etape 1)